1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 03 – Патувањето кон Берлин

Филип тргнува за Берлин. Но лошото време му ги расипува плановите. Додека го чекаат уредниците им се претставуваат на слушателите.

Лошото време му ги расипува плановите на Филип

Лошото време му ги расипува плановите на Филип

Филип патува со автомобил кон аеродромот во Минхен. Од таму сака да лета за Берлин. Но, како што најавија во временската прогноза, има невреме и силен дожд, па затоа возењето ќе трае подолго од очекуваното.

Истовремено, во оваа лекција на слушателите им се претставуваат вработените во редакцијата на Радио Д, Филип и неговата мајка. Различните начини на претставување покажуваат како се претставува пријателски или формално.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања