Критики од САД до Берлин | Вести | DW | 29.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Критики од САД до Берлин

Американската влада го критикуваше германскиот негативен став во однос на планираната изградба на американски против ракетен штит во Европа. Политиката на Германија по ова прашање е егзотична изјави, потсекретарот во министерството за надворешни Даниел Фрид. Според него дебатата за дополнително вооружување во 80-те покажа дека вооружувањето може да има стабилизирачки карактер, изјави Фрид.