Кој е на фотографијата? | Панорама | DW | 01.03.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Кој е на фотографијата?

default

Таа е прва жена во историјата на филмот што доби „Оскар“ за режија. Со нискобуџетниот филм за ирачката војна „Харт локер“ таа го победи 500 милиони долари скапиот спектакл „Аватар“ во режија на нејзиниот поранешен споруг Џејмс Кемерон.

Одговорите можете да ги испраќате на адреса: macedoni-quiz@dw-world.de

Награда за претходното прашање

Одговор на претходното прашање: „Кој е најголемиот саем за компјутери?“ е - ЦЕБИТ.

Добивме 159 точни одговори, а добитник на аналоген часовник со логото на DW е Ева Блажевска од Скопје.