Кој е вистинскиот рецепт? | Македонија | DW | 23.04.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Кој е вистинскиот рецепт?

Идниректи пораки преку ОН меѓу македонскиот и грчкиот претседател. Во Македонија поделени ставовите на експертската јавност околу потезите на раководството во врска со името.

default

Од средба на медијаторот Нимиц со македонскотот раководство

Експертската јавност во Македонија е поделена во врска со вистинскиот рецепт за потезите на раководството што сега треба да се преземат во врска со името. Тие се движат од констатации дека испраќањето писма до светските државници и институции е правно заснован и во ред, се’ до такви кои тврдат дека раководството треба врз себе да ја преземе уставната одговорност и да побрза во постигнувањето компромис.

DW.COM