1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Косовскиот парламент го подржа планот на Ахтисари

Косовскиот парламент со сто гласови за и само еден против донесе резолуција со која го поддржува предлогот на специјалниот пратеник на ОН Марти Ахтисари за меѓународно надгледувана независност на досегашната српска покраина. Во резолуцијата се ветува соработка и поддршка на предвидената меѓународна цивилна и безбедносна мисија, се’ додека таа не ги заврши своите задачи.

Косовските Срби го бојкотираат парламентот од мартовските насилства во 2004-та година.