Конфликт со долга историја | Сите содржини | DW | 04.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Конфликт со долга историја

Каталонија била самостојна држава, па потоа освоена од страна на Бурбонците. Во минатиот век добива назад дел од автономните права, кои повторно се укинати во времето на диктатурата на Франко.

Гледај видео 00:55
Now live
00:55 минути

Прочитај го и ова