1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Келер – Бугарија

*

Германскиот претседател Хорст Келер ја повика Бугарија на засилена борба против корупцијата и организираниот криминал. Слично како и на претходната посета на Романија, Келер во Софија ја истакна важноста на правната држава за натамошниот развој на економската соработка меѓу Бугарија и Германија. Келер и неговиот домаќин Ѓорѓи Прванов на средбата во бугарскиот главен град ја пофалија динамичната економска соработка меѓу двете земји.