Каналите во Амстердам слават 400 години | Сите содржини | DW | 10.07.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Каналите во Амстердам слават 400 години

Пред 400 години започна изградбата на појасот пловни канали во Амстердам. Каналите до денес и даваат белег на сликата за градот.

Гледај видео 04:38
Now live
04:38 минути