1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Како до нов пасош за иселениците?

Постапката за издавање нов пасош во Македонија трае со месеци. Како можат полесно да дојдат до него оние кои живеат во Германија?

default

Конзуларното претставништво на Република Македонија во Бон им советува на сите граѓани, заинтересирани за добивање нова, биометричка патна исправа, да поднесат барање најдоцна до 1 март.

Писмено или телефонски треба да ги достават следните податоци: име и презиме, ЕМБГ, последно место на живеење во Република Македонија, мобилен или редовен телефон за контакт како и точна адреса на живеење во Германија.

Во периодот меѓу 15 март и 16 април во претставништвото во Бон ќе престојува и мобилна станица, што ќе прима барања и биометриски податоци од државјани на РМ, за кои не постојат законски пречки за поднесување на барањето. Подетални информации македонските граѓани можат да добијат во конзуларното преставништво.

Поврзана содржина