1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Каде е застојот кај лустрацијата?

И по неколку месеци од парламентарната расправа и донесувањето на Законот за лустрација, во Македонија не е започнат процесот на прочистување од лицата кои биле соработници на тајните служби.

default

Парламентарците изгласаа, но кога ќе почне примената

Дел од оние лица кои соработувале со тајните служби и биле доушници на полицијата се‘уште се на јавни функции. Зошто и по неколку месеци од донесувањето на Законот за лустрација не е започнат процесот на нивно прочистување?