И натаму мора да се штеди | Економија | DW | 11.09.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

И натаму мора да се штеди

Министрите за финансии на ЕУ ја опоменаа Германија дека и покрај напредокот во санирањето на буџетот, мора да продолжи со курсот на штедење. Во заедничка изјава на министрите се вели дека заедничка цел мора да биде – да се функционира без нови задолжувања. Инаку, Германија првпат по четири години, оваа 2006-та ќе има дефицит под горниот дозволен лимит од 3%. Министрите за финансии поради тоа ја запреа постапка

default

�а против Германија покрената поради големиот дефицит.