1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Историјата на адвентскиот календар

24 вратички, 24 изненадувања - адвентските календари ни го засладуваат чекањето на Божик. Оваа типична германска традиција постои од 20. век, а во меѓувреме стана популарна и во други земји.