Интензивни преговори меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ | Македонија | DW | 11.07.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Интензивни преговори меѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ

Во Македонија во тек се интензивни преговори и своевиден притисок врз ВМРО ДПМНЕ и идниот мандатар Никола Груевски во владат да учествува победничката партија во албанскиот блок ДУИ на Али Ахмети. Минимум позиција за идната соработка би биле приоритет да добијат економските реформи гласи пораката од ВМРО ДПМНЕ.

Од изборите во Македонија

Од изборите во Македонија