1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Изборите во Србија внимателно се следат во Македонија

Претседателските избори во Србија и исходот од нив, во Македонија се следат со внимание.

default

Изборите во Србија предизвикаа интерес во Македонија

Медиумите во Македонија со нагласен публицитет ги проследија претседателските избори во Србија и победата на Борис Тадиќ. Власта деновиве одбегнуваше коментари на тема претседателски избори и косовската разврска. Опозициската СДСМ побара јасна владејачка стратегија и специјална седница на собранието посветена на Косово по изборите во Србија.