1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Завршени вештачењата за смртта на Младенов

Македонската министерка за внатрешни работи, Јанкулоска потврди дека е завршено вештачењето на возилото на загинатиот сопственик на неделникот Фокус. Се очекува извештај од истражниот судија.

Министерството за внатрешни работи ги завршило крим техничките вештачења на возилото на новинарот и сопственик на Фокус Никола Младенов, а Институт за судска медицина во вторникот го испратиле до судот својот извештај за причините за смртта на Младенов кој минатата недела загина во тешка сообраќајка на патот Велес – Скопје кај клучката кај Хиподром. Во текот на денот се очекува МВР да го презентира извештајот пред истражниот судија.

„Во однос на суштината и содржината на тоа што е утврдено во вештачењата, прашањата и одговорите ќе мора да ги упатите до истражниот судија кој е единствен надлежен во овој момент да ја води истрагата. Ние завршивме со крим-техничките вештачења и во текот на денов извештаите за кои добивме наредба да ги направиме ќе му бидат презентирани на самиот истражен судија. Потоа зависно од неговите согледувања и сите други информации со кои располага останува да процени кога, дали и во каква форма ќе ја информира јавноста за деталите на овој случај“, изјави министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска.

Од Основниот суд Скопје 1 велат дека не добиле ни еден извештај, ниту од МВР, ниту пак од Судска медицина, очекуваат деновиве да ги добијат извештаите и после ќе излезат со информации за јавноста.