1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Забрзано кон Брисел

Во македонскиот парламент денеска започна расправата по законите поврзани со европската интеграција на земјата.Се работи за осумнаесет закони кои треба да бидат донесени на барање на Унијата

default

Пратениците имаат полни раце работа

За ДУИ денешнава седница е повеќе од свечена,зашто треба да бидат усвоени закони кои се во однос на европската иднина на земјата која е стратешки приориет , барем декларативно,на сите во земјата,изјави Теута Арифи.

Првиот од законите,Законот за перење пари,ги конфронтираше власта и опозицијата.

Седницата се одржува откако минатата година лидерите на четирите најголеми политички партии договорија деблокада заради остварување на виталните интереси на земјата.