Дојче веле на македонски јазик преку RSS | Програма | DW | 03.02.2012
 1. Inhalt
 2. Navigation
 3. Weitere Inhalte
 4. Metanavigation
 5. Suche
 6. Choose from 30 Languages

Програма

Дојче веле на македонски јазик преку RSS

DW.DE Ви нуди: вести извештаи и анализи и преку RSS - директно преземање на одредени содржини од нашата интернет страница на Вашиот комјутер.

default

RSS е популарен формат кој автоматски ги обновува содржините директно на Вашиот пероснален компјутер. Текстовите ги презентира „RSS Reader“, а Вие само преку еден клик ги добивате сите најнови информации.

За да бидете добро и брзо информирани преку интернет страницата на Дојче веле на македонски јазик потребно е на Вашиот комјутер прво да инсталирате RSS читач, а потоа да го впишете и следниов линк

http://rss.dw.de/rdf/rss-maz-all

За инсталирање и употреба на RSS читач можете да ги користите и следниве линкови

Програми за Windows:

 • Feed Demon RSS Reader (пробна верзија)
 • SharpReader RSS Aggregator (бесплатно користење)

Програми за Mac OS X:

 • NetNewsWire (пробна верзија)
 • Slashdock (бесплатно користење)

Програми за Linux, Mac OS X, Mac 9 and Windows:

 • AmphetaDesk (бесплатно користење)

RSS Web читачи

 • Bloglines.com (бесплатно користење)

Ве молиме имајте во предвид дека за инсталацијата и употребата на овие програми мора да се информирате на интернет страниците од кои ги преземете програмите. Дојче веле не може да гарантира достапност на RSS фајлови. Не е дозволено ниту архивирање на соржините на DW.DE.