Дивите растенија - градски ″бели дробови″ | Сите содржини | DW | 31.07.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Дивите растенија - градски "бели дробови"

Берлинските научници вршат истражувања за тоа колку дивите растенија покрај улиците можат да го прочистуваат воздухот во големите градови. Зашто, насекаде каде има сообраќај, настануваат честички штетни за белите дробови

Гледај видео 03:23
Now live
03:23 минути