Да се спречи монопол во мобилната телефонија | Економија | DW | 26.08.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Да се спречи монопол во мобилната телефонија

Дојче Телеком го поседува Т Моbile Македонија, а ОТЕ- Космофон, двата највлијателни мобилни оператори во Македонија, кои држат 90 проценти од пазарот. Тоа создава опасност за монопол на македoнскиот пазар.

default

Телеком создава монопол

Членови на раководството на Дојче Телеком се во Скопје да ја достават документацијата за нивно преземање на грчкиот оператор ОТЕ. Тоа создава опасност од формирање нов монопол на македонскиот пазар. Дојче Телеком го поседува Т Моbile Македонија, а ОТЕ- Космофон, двата највлијателни мобилни оператори во Македонија, кои држат 90 проценти од пазарот. Тоа значи дека германската компанија, по преземањето на грчката, целосно доминира на македонскиот пазар.