Германија | Вести | DW | 26.10.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија

германија

Гастарбајтери – работници со ниско образование? На тоа клише му спротивставуваме ТВ-портрети на мигранти од Централна и Југоисточна Европа со завидни кариери и успешно интегрирани во Германија.

Проектот содржи и теми за потенцијалите на мигрантите, профитот за Германија од нив, јазикот како клуч за успехот, потоа фото-галерија со сервисни прилози и конкретни информации за регулативата и за надлежните служби.