Германија - мојата приказна | Вести | DW | 12.10.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германија - мојата приказна

Нов проект на Дојче веле

По неколку дена стартува нов проект на Дојче веле, во кој Ви претставуваме успешни мигранти во Германија од земјите од Централна и Југоисточна Европа. Зашто, околу половината од граѓаните во Германија кои се со странско потекло, потекнува токму од овие земји. Многумина од нив се успешни бизнисмени, ценети научници и креативци. Како постигнале успех во новата татковина, раскажуваат тие самите. Освен тоа, во проектот Ви нудиме и низа текстови со корисни информации околу студирањето, признавањето на странските дипломи, патот до работна дозвола во Германија, што значи и кои се предностите на „сината карта“...

Што мислите Вие, што е потребно за да се стане успешен во странска земја?