1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Во мисија на зближување

Во мисија на зближување

Економската криза ја разнишува довербата во европската идеја за солидарна заедница. Но, и покрај кризата, младата генерација се идентификува со европската заедница на вредности. Секоја година бројни млади Германци се решаваат на престој во Југоисточна Европа и социјален, културен или цивилно-општествен ангажман. Тие се „неофицијални амбасадори“ на Германија, кои со својата лична мисија го поттикнуваат меѓусебното разбирање и дијалогот меѓу културите. Ние ги посетивме онаму каде се ангажираат - во центрите за млади со хендикеп, во мировните и младински иницијативи или дневни установи за социјално запуштени деца во Албанија, Босна и Херцеговина, Македонија, Србија, Република Молдавија и Косово.