Владеачкото мнозинство во отворен судир со претседателот | Македонија | DW | 07.08.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Владеачкото мнозинство во отворен судир со претседателот

Уставниот суд во Македонија се прогласува за ненадлежен да го реши спорот околу законите за кои претседателот Црвенковски не потпиша указ за донесување. Правните аналитичари поделени во оценките за ситуацијата.

default

„Малку ми е чудно објаснувањето дека неприсуството на опозицијата е причина да не се потпишат законите. Да речеме, во периодот 1994-1998 кога немаше опозиција во парламентот, се донесе и законот за приватизација“, изјави премиерот Никола Груевски.

DW.COM