1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Владата работи неуморно, но има и пропусти

Македонскиот премиер Никола Груевски со целиот свој министерски кабинет и‘ се обрати на нацијата по повод стотте дена од функционирањето на неговата влада.

default

Премиерот ветува остварување на програмата

Премиерот Груевски истакна дека и новата коалиција работи посветено, деноноќно и без запирање, со силно темпо и без штедење. Владата работеше во овие сто дена на остварување на програмата, рече Груевски. Тој се пофали со постигнатото, но призна дека има и пропусти.

Nikola Gruevski Wahlsieger Mazedonien Wahl

Дел од изборните ветувања не се исполнети

Има и нереализирани ветувања

Груевски почна со тоа што беше ветено, а не беше исполнето за првите сто дена – воведување на тн. „Кол центар“ на централно ниво за пријавување на нерегуларности и незаконско работење на извршителите во инспекторатот, потоа изградба на 25 тениски центри во исто толку општини.

Смената на власта во 2006 година премиерот Груевски ја објасни со серијата нереализирани ветувања од што македонските граѓани биле разочарани.

Тој обвини дека постоеја обиди за засенување на сликата која ја имаа граѓаните за неговата влада, како и обиди за нарушување на работата на владата, но тие беа безуспешни.

Груевски вети посветено остварување на програмата – „Преродба во сто чекори“.