Витали Кличко, светски првак во бокс и украински политичар | Спор за името | DW | 24.04.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Спор за името

Витали Кличко, светски првак во бокс и украински политичар

„Денес, повеќе од кога и да е, има потреба од независни медиуми кои на луѓето ќе им ја раскажуваат вистината. “

„Дојче веле е пример за компетентност, објективност и професионализам. Овие денешниве не се најдобрите времиња за нашата земја: демократските процеси се запираат, европските перспективи се блокираат и се враќа цензурата. Затоа денес ни се дотолку попотребни незвисни медиуми, кои на луѓето ќе им ја раскажат вистината. Дојче веле е еден од тие медиуми.“

Витали Кличко, Украина, светски првак во бокс во тешка категорија