1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Веронауката дел од образовниот систем

Веронауката во Македонија ќе се најде на наставниот план за основните училишта. Ставовите се поделени.

default

Веронаука и во училиштата

Веронауката влегува во образовниот систем во Македонија. Парламентот донесе закон со којшто верските факултети ќе добиваат финансиска помош од државата, а од септември годинава веронауката ќе се најде и во наставниот план за основните училишта.