1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Венеција – фестивал

*

Во Венеција вчеравечер е отворен 46-от филмски фестивал. Фестивалот почна со проекцијата на филмот “Покајание“ на британскиот режисер Џо Рајт, во кој играат ѕвезди како Ванеса Редгрејв и Кира Најтли. “Покајание“ е драма за љубовта, лагите и предавството во времињата на Втората светска војна. До осми септември за наградата Златен лав ќе се натпреваруваат 22 филма, од кои девет се од САД.