Бразил-резерви на нафта | Вести | DW | 09.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Бразил-резерви на нафта

*

Бразилските власти во непосредна близина на својот брег, регистрираа огромни количества нафта. Според првичните проценки со нејзината експлозатација резервите на нафта во земјата може да се зголемат за 60% со што Бразил ќе се пробие на 12 место во светот. Инаку нафтените извори се наоѓаат на околу 7000 метри длабочина .