Богослужба за карневалисти | Сите содржини | DW | 14.02.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Богослужба за карневалисти

Во рајнската област во тек се подготовките за големиот уличен карневал, кој секоја година завршува кога почнува Велигденскиот пост. Историјата вели дека карневалот и црквата се надополнувале уште во средниот век.

Гледај видео 02:44