1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Берлинале 2012

Прочуениот меѓународен филмски фестивал во германската престолнина годинава се оддржува по 62-ри пат од 9-ти до 19-ти февруари. Околу 400 филмови ќе бидат прикажани на Берлиналето, претежно светски и европски премиери. 16 филмови пак конкурираат за  наградите на фестивалот златната и сребраните мечки. Македонија е претставена во Берлин со три филмови, односно најсилно досега.

DW.COM

WWW-линкови