Без промени во македонскиот авио сообраќај | Економија | DW | 28.10.2005
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Без промени во македонскиот авио сообраќај

Зимскиот ред на летање повторно ги истакна проблемите во македонскиот авиопатнички сообраќај.

Нема нови странски компании кои ќе летаат од и до Македонија

Нема нови странски компании кои ќе летаат од и до Македонија

Престојната зимска сезона и новиот ред на летање не донесува позначајни промени во македонскиот авио сообраќај. Нема нови странски авиокомпании кои ќе летаат од и до Македонија ниту поголем број на дестинации. Нема пониски цени на авиобилетите. Зимскиот ред на летање донесе само кавга меѓу македонскиот авиопревозник МАТ и воздухопловните власти. Во МАТ тврдат дека на негова штета воздухопловната управа ги форсира странските авиокомпании.