Анан нов посредник во Кенија | Вести | DW | 12.01.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Анан нов посредник во Кенија

*

Поранешниот генерален секретар на ОН Кофи Анан е нов посредник во кризата во Кенија. Тој ги повика страните во конфликтот на мирољубвиво решение. Негова цел е заедно со Кенијците да изнајде можно и долгорочно решение, рече Анан. Земјата западна во криза по оспорениот реизбор на претседателот Киваки.