1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Американската компанија „Џонсон Контролс“ отвори фабрика во Македонија

Во слободната економска зона Бунарџик, денеска е отворена фабрика за автомобилски делови на компанијата Џонсон Котролс. Брисел и Вашинготн и натаму бараат од Македонија исполнување на политичките приоритети.

default

Во Бунарџик крај Скопје ќе се произведуваат резервни делови за автомобили

Во Бунарџик крај Скопје денеска е отворена првата, фабрика на мултуинационалната компанија Џонсон Котролс. Привлекувањето странски инвестиции и економскиот амбиент се главните аргументи на премиерот Никола Груевски, наспроти жестоките барања од Брисел и Вашингтон за реализирање на 15 политички приоритети. Премиерот одбегна да ги кометира последните неповолни оценки од ЕУ за Македонија. Властите во Скопје продолжуваат и со приведување на поранешни функционери осомничени за криминал.