Албанија: Загрозено културно наследство | Сите содржини | DW | 18.10.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Албанија: Загрозено културно наследство

Во времето на комунизмот во Албанија граѓаните не смееја да ја практикуваат верата. Но старите цркви, како многу други историски објекти, беа заштитувани. Денес за заштита на културните богатства не се грижи никој.

Гледај видео 04:17
Now live
04:17 минути