پنج جایگزین به جای قطع دوستی در فیسبوک | دنیای وب | DW | 25.03.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

دنیای وب

پنج جایگزین به جای قطع دوستی در فیسبوک

برخی دوستان شما مطالب زیادی در فیسبوک منتشر می‌کنند که علاقه به دیدن آنها ندارد؟ دوست ندارید برخی از محتویاتی که در فیسبوک منتشر می‌کنید را برخی دوستان‌تان ببینند؟ تنها راه قطع دوستی با این افراد نیست.

اگر به استاتوس، عکس یا هر مطالب دیگری از برخی دوستانتان در بخش نیوزفید فیسبوک خود علاقه ندارید، به راحتی می‌توانید این مطالب را از نیوزفید حذف کنید.

مخفی کردن مطالب

موس را روی گوشه‌ی بالای سمت راست مطلب نگاه دارید و روی آیکونی که ظاهر می‌شود کلیک کنید. گزینه "مخفی‌کردن (Hide) را انتخاب کنید. همچنین اگر این مطلب برای شما آزار دهنده است، یا فکر می‌کنید حریم خصوصی شما را نقض کرده، می‌توانید با انتخاب گزینه "گزارش مطلب یا هرزنامه" (Report Story or Spam) از فیسبوک بخواهید این مطلب را بررسی کند.

وقتی گزینه مخفی‌کردن را انتخاب می‌کنید، به شما سه گزینه دیگر را نشان داده می‌شود:

• بازگرداندن مطلب به حالت اولیه (Unhide)

• تنظیم اینکه چه نوع مطالبی را از دوستی که این محتوی را ارسال کرده دریافت کنید

• مشخص کنید از چه دوستانی در نیوزفید شما محتوا منتشر شود.

نکته اضافی؛ یک گزینه دیگر در این بخش با عنوان دنبال کردن مطلب (Follow Post) وجود دارد که در صورت انتخاب آن، می‌توانید از لایک‌ها و نظرات جدید برای این پست مطلع شوید. البته امکان متوقف‌کردن این روند ‪ (Unfollow)پس از انتخاب آن نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: مجموعه‌ای از نوشته‌ها برای استفاده بهتر و ایمن‌تر از فیسبوک

تنظیم فیدنیوز و لیست آشنایان

اگر تعیین کنید فید مطالب چه دوستانی در نیوزفید شما منتشر شود، (Orgnize who you see in news feed) به صفحه دیگری می‌روید که فیسبوک بر اساس سابقه ارتباط شما و دوستان‌تان، پیشنهاد می‌کند محتوای کمتری را از برخی کاربران دریافت کنید.

شما همچنین می‌توانید این گروه از دوستان‌تان را به یک لیست مخصوص اضافه کنید. این افراد در لیست به عنوان آشنایان(Acquaintances list) قرار می‌گیرند. دوستانی از شما که در لیست آشنایان قرار می‌گیرند، از این موضوع مطلع نمی‌شوند.

شما در این صفحه می‌توانید افراد پیشنهادی بیشتری را بیابید و از میان آنها کسانی را انتخاب کنید که دوست دارید مطالب کمتری در نیوزفید شما داشته باشند. تیک کنار هر پروفایل به معنی دریافت کمتر مطلب است اما اگر نمی‌خواهید دوست یا دوستانی در این گروه قرار بگیرند، با کلیک روی عکس آنها این تیک را غیر فعال کنید.

تنظیم نوع محتوی دریافتی از دوستان

فرض کنید شما مطالب بسیاری را از دوستی دریافت می‌کنید اما در نظر ندارید تمام محتویاتی که وی به اشتراک می‌گذارد را از صفحه فید خود مخفی کنید. برای این کار می‌توانید گزینه "تغییر مطالب به روز شده‌ی دریافتی" (Change what updates you get from) را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی این گزینه شما انتخاب‌های بیشتری دارید؛ مانند "دریافت مطالب مهم"، "دیدن عکس‌ها در نیوزفید"، "نظرات و لایک‌ها" یا "همه مطالب منتشر شده". این تنظیمات می‌تواند برای همه افراد حاضر در لیست دوستان شما نیز صورت بگیرد. شما باید برای هر کدام از دوستانتان به صورت جداگانه این تنظیمات را انجام دهید.

روی نام دوست مورد نظر خود بروید. از پنجره باز شده موس را روی دکمه "دوست"(Friend) نگه دارید. در پنجره‌ای که باز می‌شود گزینه تنظیمات را انتخاب کنید که زیر گزینه "در نیوزفید نشان بده" (Show in news feed) قرار دارد.

دسته‌بندی دوستان

برای دریافت مطالب کمتر از برخی دوستان‌تان یا تحدید دسترسی آنها به بخش کمتری از مطالبی که شما منتشر می‌کنید، همچنین می‌توان از امکان دسته‌بندی دوستان استفاده کرد. در این صورت نیاز نیست از گزینه قطع دوستی(Unfriend) استفاده کنید. همانطور که پیشتر اشاره شد، یک راه ایجاد محدودیت قرار دادن این گروه از دوستان در لیست آشنایان(Acquaintances list) است.

بیشتر بخوانید: هشدار جدی در مورد استفاده از اپلیکیشن‌های فیسبوک

شما همچنین می‌توانید برخی دوستان خود را در لیست افراد محدود شده(Restricted) قرار دهید. این افراد می‌توانند تنها مطالبی از شما را ببینند که با سطح دسترسی عمومی(Public) منتشر شده‌اند.

برای قرار دادن یک دوست در لیست‌های ذکر شده روی نام وی بروید. از پنجره باز شده روی دکمه دوست(Friend) کلیک کنید. پس از آن از پنجره باز شده گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید. گزینه محدود شده‌ها در قسمت اضافه کردن به لیست‌های دیگر (Add to another list) قرار دارد.

محدودیت‌های بیشتر با "Don't share"

گاهی کاربران می‌خواهند مطلبی را به اشتراک بگذارند به طوری که برخی دوستان یا برخی اعضای حاضر در یک لیست مخصوص آن مطلب را ببینند. انجام این کار دشوار نیست.

پیش از ارسال محتوی مورد نظر به بخش تنظیمات سفارشی حریم خصوصی(Custom Privacy) بروید. لیست مورد نظر خود را انتخاب کنید. در بخش "این مطلب را با این افراد به اشتراک نگذار" (Don’t share this with) می‌توان اسم کسانی را اضافه کرد که دوست ندارید مطلب شما را ببینند.

گزینه تنظیم سفارشی حریم خصوصی را می‌توانید در کنار دکمه ارسال مطلب(Post) در صفحه تایم‌لاین خود پیش از انتشار هر محتوایی ببینید و نسبت به تغییر مخاطبان مطالب خود بر حسب نیاز اقدام کنید.

نکته کلیدی؛ توجه داشته باشید اگر واقعا دوست دارید برخی مطالب خصوصی خود را با تعداد اندکی از دوستانتان به اشتراک بگذارید، فضای مجازی جای مناسبی نیست. این فضا همیشه مشکلات امنیتی خاص خود را دارد.