1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

دنیای وب

مراقب باشید: ویروس جدید فیس‌بوکی در کمین است

هکرها این بار از نفرت کاربران فیس‌بوک از "تایم‌لاین" بهره برده‌اند و اپلیکیشنی ویروسی را وارد فیس‌بوک کرده‌اند. هیچ راهی برای بازگشت به پیش از تایم‌لاین وجود ندارد، همه لینک‌ها در این رابطه ویروسی‌اند.

default

آیا شما از آن دسته از کاربران فیس‌بوک هستید که طراحی جدید فیس‌بوک، تایم‌لاین، را فعال کرده‌اید اما دوستش ندارید؟ اگر پاسخ مثبت است به سادگی می‌توانید قربانی اپلیکیشن ویروسی جدید در فیس‌بوک شوید که ادعا دارد با کلیک بر آن می‌توانید به طراحی سابق بازگردید.

بیش‌تر بخوانید: تایم‌لاین، آرشیو ضمیمه فیس‌بوک

البته در این‌که تایم‌لاین را دوست نداشته باشید تنها نیستید، بر اساس یک تحقیق از میان ۶۰۰ نفر، ۸۷ درصد اعلام داشته‌اند که تایم‌لاین را دوست ندارند. تنها مشکل این‌جاست هکرها این بار بر این موضوع سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

وقتی به یک بدافزار یا اپلیکیشن ویروسی اجازه تعامل با پروفایل خود را می‌دهید، چه اتفاقی می‌افتد؟ بهترین سناریو می‌تواند این باشد که اپلیکیشن شروع به ارسال "اسپم" به دوستان فرد ‌کند. اما بدترین وضعیت چه خواهد بود؟ این خواهد بود که بدافزار شروع به دزدی اطلاعات شخصی شما، یا مانیتور فعالیت‌هایتان در فیس‌بوک و همچنین پخش ویروس در میان دوستان‌تان (با استفاده از هویت شما) کند.

Flash-Galerie Screenshot Facebook Malware

در بیش‌تر موارد برای آلوده شدن تنها کلیک کافی نیست، بلکه پس از کلیک صفحه‌ای گشوده می‌شود که از شما اجازه می‌خواهد تا دسترسی بیشتری به پروفایل‌تان داشته باشد. در این هنگام است که بهتر است به یاد بیاورید که اپلیکیشن‌هایی از این دست که معمولاَ بر احساسات کنجکاوی کاربر یا مسایل روز فیس‌بوک و جهان تمرکز دارند، قلابی و آمیخته به ویروس هستند. یکی از آن‌ها اپلیکیشنی بود که از شما می‌خواست تا اگر دوست دارید تصاویر مرگ اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده، را ببینید، بر آن کلیک کنید. چنین تصاویری هیچ گاه از سوی دولت آمریکا منتشر نشد و آن اپلیکیشن تنها آلوده به ویروس بود.

درباره برگشتن به طراحی سابق فیس‌بوک معمولا عنوان اپلیکیشن ویروسی این است:
Deactivate Facebook Timeline on your Profile
یا
Deactivate Your FB Timeline

تنها راه چاره برای این‌که از وسوسه کلیک بر چنین لینک‌هایی و به خیال خود برگشتن به دنیای ساده طراحی قبل راحت شوید این است که یادتان باشد، تایم‌لاین برگشت‌پذیر نیست. این نکته‌ای‌ست که با بخاطر سپردن‌اش در مقابل چنین ویروس‌هایی در امان خواهید ماند. یکی از لینک‌های ویروسی معروف در سال ۲۰۱۱، اپلیکیشنی بود که ادعا داشت با کلیک بر آن می‌توانید ببینید کدام‌یک از دوستان‌تان از صفحه شما بازدید کرده‌اید که این هم امر محال دیگری‌ست. این‌ها امور محالی هستند که برای کاربر فیس‌بوک جذاب و به همان نسبت خطرناک به شمار می‌روند. پس، از کلیک بر ویروس‌ها پرهیز کنید.

برای رهایی از ویروس‌های فیس‌بوکی بخوانید: تله‌های ویروسی برای کابران فیس‌بوک؛ مراقب باشید

"تایم‌لاین"، بزرگ‌ترین تغییر فیس‌بوک از زمان پیدایش‌اش در سال ۲۰۰۴ تا کنون است. در اولین نگاه یک فیس‌بوک دارای آرشیو است. آرشیوی که از روز تولد کاربر شروع می‌شود، بعد فاصله‌ای چندین ساله‌خالی به چشم می‌خورد تا می‌رسد به تاریخی که کاربر عضو فیس‌بوک شده است. از زمان عضویت به بعد، آرشیو به نسبت میزان فعالیت کاربر از "استتوس" و "نوت" و عکس و "کامنت" پر می‌شود.

از طریق ورود به این صفحه (https://www.facebook.com/about/timeline) و برداشتن گام‌های بعدی می‌توان طراحی فیس‌بوک را به حالت جدید ( تایم‌لاین) تغییر داد. اما یادتان باشد این اقدام برگشت‌پذیر نیست.

MZ/FW

در همین زمینه: