1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

جامعه

شرابط ورود به دانشگاه‌هاى آلمان

شرايط ادامه تحصيل در يكى از دانشگاه‌هاى آلمان از جمله موضوعاتى است كه سوالات بسيارى درباره آن از ما می‌شود. صداى آلمان براى پاسخ به شنوندگان با يكى از مراكز امور دانشجويان خارجى تماس گرفته و سوالات آنها را با مسئول اين مركز درميان گذاشت.

يك شرط پايه‌اى البته دانستن زبان آلمانى و شرط دوم هم داشتن مدرك قبولى در كنكور ايران است

"يك شرط پايه‌اى البته دانستن زبان آلمانى و شرط دوم هم داشتن مدرك قبولى در كنكور ايران است"

خانم فروليش مسئول امور دانشجويان خارجى دانشگاه بن در پاسخ به اين سوال كه مهمترين شروط براى گرفتن پذيرش از يك دانشگاه آلمانى كدامها هستند گفتند:

”يك شرط پايه‌اى البته دانستن زبان آلمانى است. شما بايد در هر موسسه‌اى كه زبان آلمانى را فراگرفته‌ايد بتوانيد امتحان ”DSH” و يا امتحانى مشابه آن را با موفقيت بگذرانيد. و شرط دوم هم داشتن مدرك قبولى در كنكور و حداقل دوسال سابقه درس دانشگاهى است.”

طبيعى است در اينجا اينجا اين سوال براى شما پيش بيايد كه تكليف كسانى كه بعد از قبولى در كنكور نخواهند دو سال در ايران درس بخوانند چيست آيا راه سريعترى هم براى ادامه تحصيل در آلمان وجود دارد؟

پاسخ به اين سوال شما مثبت است. شما بايد در اين صورت ابتدا يك دوره يك ساله را در آلمان بگذرانيد، چراكه در آلمان دوره دبيرستان يك سال بيشتر از ايران است و مدرك ديپلم ايران به تنهايى براى تحصيلات عالى كافى نيست.

لازم است بدانيد براى اخذ پذيرش از اين دوره پيش دانشگاهى بايد مستقيما مدارك خود را به Studienkolleg ايالت مورد نظرتان در آلمان بفرستيد و از آن تقاضاى پذيرش كنيد.

آيا امكان تعويض رشته براى متقاضى كه مثلا دوسال رشته پزشكى خوانده و حالا قصد دارد هنرهاى تجسمى بخواند وجود دارد؟ يا بعنوان مثال اگر جوانى در كنكور در رشته علوم اجتماعى قبول شده می‌تواند در اينجا رشته انفورماتيك را انتخاب كند؟

جواب اين سوال همانطور كه خودتان هم ممكن است حدس زده باشيد منفى است. شما تنها در همان رشته‌هايى مجاز به ادامه تحصيل هستيد كه در ايران مدرك قبولى‌اش را گرفته ايد. اما زياد هم نااميد نباشيد چون مسيرى كه بايد در پيش گيريد آنقدر‌ها هم تنگ نيست. براى روش‌تر شدن به آنچه خانم فروليش می‌گويد توجه كنيد:

”رشته دلخواه را می‌توان از ميان يك گروه از رشته‌هاى هم خانواده انتخاب كرد. مثلا اگر شما در رشته علوم اجتماعى آزمون سراسرى را گذرانده باشيد، می‌توانيد در آلمان براى علوم سياسى يا روانشناسى تقاضاى پذيرش كنيد. اين قاعده درمورد رشته‌هاى مهندسى، پزشكى، هنرى و غيره نيز صدق می‌كند.”

براى گرفتن پذيرش متاسفانه هنوز مركز واحدى وجود ندارد كه همه متقاضيان بتوانند اطلاعات لازم را از آنجا بگيرند و مدارك خود را هم به همان مركز بفرستند. خانم فروليش در اين باره می‌گويد:

”درسال‌هاى اخير تلاش‌هايى در اين زمينه شده و گروهى از دانشگاه‌هاى آلمان در يك مركز واحد گرد آمده‌اند، اما اين در مورد همه آنها صادق نيست و در بسيارى از موارد بايد مستقيما با دانشگاه مورد نظرتان تماس بگيريد. به هر حال شما می‌توانيد براى گرفتن اطلاعات بيشتر در اين زمينه به آدرس اينترنتى www.uni-assist.de مراجعه كنيد و فرم‌هاى مورد نيازتان را هم از همين سايت بگيريد.”

در اين سايت هم چنين ليست دانشگاه‌هايى كه عضو Assist هستند را پيدا می‌كنيد. البته در اين ليست بيشتر اسامى مدارس عالى را خواهيد يافت.

مهلت ارسال مدارك براى گرفتن پذيرش براى ترم زمستانى تا ۱۵ ماه جولاى و براى ترم تابستانى تا ۱۵ ژانويه است.

به يك امكان ديگر براى گرفتن اجازه تحصيل در آلمان هم بايد اشاره كنم و آن ثبت نام در يك كلاس زبان آلمانى در اين جاست. حال يا كلاسى كه از طرف دانشگاه ارائه می‌شود و يا از طرف موسسات خصوصى. شرط اين كار گذراندن ۱۸ ساعت كلاس زبان در هفته است. شما البته بايد بعد از گذراندن اين دوره از دانشگاه مربوطه تقاضاى پذيرش در رشته مورد نظرتان را كنيد. ويزايى كه در اين صورت می‌گيريد تنها به مدت زمان كلاس زبان شما محدود است. بنابراين اگر مثلا يك كلاس پنج ماهه را انتخاب كرده باشيد، آنگاه پنج ماه اجازه اقامت در آلمان خواهيد داشت. توجه داشته باشيد كه در صورتى كه علاقمند به ادامه تحصيل در رشته‌اى مثلا مانند پزشكى هستيد كه متقاضى بسيار دارد و شرط گرفتن پذيرش در آن داشتن نمرات بالاست، ممكن است مدتى طول بكشد، تا به شما در اين رشته پذيرش داده شود. در اين صورت بهتر است براى تلف نكردن وقت و هم چنين حفظ اجازه اقامت در آلمان به يك راهنمايى كوچك از خانم فروليش عمل كنيد و آن اينكه:

”بهتر است در رشته‌اى ثبت نام كنيد كه واحدهاى آن را در رشته اصلى خود نيز بايد بگذرانيد در مورد پزشكى مثلا می‌توانيد با بيولوژى شروع كنيد و بعد از تعويض رشته واحد‌هاى خود را منتقل نماييد. البته اين كاريست كه نه فقط دانشجويان خارجى، بلكه دانشجويان آلمانى هم كه بايد منتظر جا بمانند می‌كنند.”

شما به شش ماه تا يك سال وقت براى تهيه مدارك لازم و آمادگى كافى براى زندگى و تحصيل نياز داريد و فراموش نكنيد كه حدود شش هفته هم گرفتن ويزا ممكن است طول بكشد، بنابراين اگر به موقع اقدام نكنيد، ممكن است شانس شركت در ترم مورد نظرتان را از دست بدهيد.

پس از دريافت پذيرش از دانشگاه مورد نظر می‌توانيد به سفارت آلمان در ايران مراجعه كرده و با ارائه مدارك لازم كه نشان دهند شما توانايى مالى تحصيل در آلمان را داريد، ويزاى دانشجويى بگيريد.

اينكه ماهانه چقدر براى گذران تحصيل و زندگى دانشجويى نياز داريد، به شهرى بستگى دارد كه محل اقامت‌تان خواهد بود. خانم فروليش در اين زمينه يك مثال می‌زند:

”بن شهر كوچكى است و در آن ۶۰۰ يورو براى مخارج ماهانه در نظر گرفته می‌شود. اما مونيخ شهر بزرگى است و بايد با ۷۰۰ يورو در ماه حساب كرد.”

اما درصورتيكه شما نمرات بالايى داريد شانس بهترى داريد. مسئول امور دانشجويان خارجى دانشگاه بن در اين زمينه به سياست دولت آلمان اشاره می‌كند و تاكيد دارد كه:

”ما با كمال ميل می‌خواهيم به دانشجويان خارجى كه توانايى بالايى دارند امكان تحصيل در دانشگاه‌هاى آلمان را بدهيم. و براى آنها هم شانس‌هايى مثل كمك هزينه دانشجويى در نظر گرفته‌ايم. اين كمك هزينه البته به افرادى تعلق می‌گيرد كه نمرات بسيار خوبى داشته باشند.”

در اين زمينه هم می‌توانيد اطلاعات كافى را از طريق آدرس اينترنتى www.daad.de بدست آوريد.

  • تاریخ 04.11.2005
  • نویسنده مريم انصارى
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده http://p.dw.com/p/A6SH
  • تاریخ 04.11.2005
  • نویسنده مريم انصارى
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده http://p.dw.com/p/A6SH