1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

تحصیل در آلمان

روادید دانشجویی

برای تحصیل در آلمان به روادید ویژه‌ای به نام "روادید دانشجویی" نیاز است. چه کسی می‌تواند برای تحصیل در آلمان اقدام کند؟ مدارک لازم برای درخواست روادید دانشجویی چیست؟

default

متقاضیان تحصیل در دانشگاههای آلمان قبل از ورود به این کشور، نیاز به روادید دانشجویی دارند. تنها متقاضیان عضو کشورهای اتّحادیّه‌ی اروپا یا کشورهایی مانند ایالات متّحده‌ی امریکا، زلاندنو، اسراییل، کانادا، ژاپن، استرالیا، سوییس، موناکو، هندوراس و سن مارینو احتیاجی به روادید دانشجویی برای تحصیل در آلمان ندارند.

روادید دانشجویی، روادید ویژه‌ای است. روادید توریستی را نمی‌توان به روادید دانشجویی تبدیل کرد. برای متقاضیان تحصیل در آلمان می‌توان به سه نوع روادید اشاره کرد:

· روادیدی که فقط برای فراگیری زبان در آلمان صادر می‌شود (Sprachvisum) : این روادید را نمی‌توان بعدها به روادید دانشجویی تبدیل کرد.

· روادید متقاضی تحصیل (Studienbewerbervisum) : اگر متقاضی هنوز پذیرشی از مراکز آموزش عالی دریافت نکرده باشد، این روادید را دریافت می‌کند که برای سه ماه معتبر است و به محض دریافت پذیرش دانشجویی، متقاضی می‌باید به اداره‌ی خارجی‌های شهر مربوطه مراجعه کند و روادید خود را به روادید دانشجویی تبدیل کند.

· روادید دانشجویی (Visum zu Studienzwecken) : این روادید به مدّت یک سال اعتبار دارد .برای دریافت این روادید متقاضی به پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاهای آلمان یا مدرک پذیرش در کالج در نیاز دارد و افزون بر آن به مدرکی که نشان دهد، اقامت دانشجو در آلمان از لحاظ مالی تأمین می‌شود.

ارائه‌ی مدارک زیر به منظور درخواست روادید برای متقاضیان تحصیل در آلمان ضروری است:

- گذرنامه‌ی معتبر به همراه دو نسخه رونوشت از صفحه‌های دوم و سوم آن

- عکس رنگی پاسپورتی

- شناسنامه و دو نسخه رونوشت شناسنامه

- مدرک دیپلم دبیرستان و کارنامه‌ی کنکور

- مدارک تحصیلات دانشگاهی متقاضی (در صورت وجود)

- گواهی پشتیبانی مالی (از سوی شخصی که مقیم آلمان است ویا یک حساب بانکی با ۸۰۰۰ یورو موجودی در آلمان)

- مدرکی در مورد سوابق شغلی

- گواهی عدم سوء پیشینه به همراه دو نسخه رونوشت

- سه فرم پرشده‌ی درخواست روادید (این فرم را از سفارت آلمان در ایران بخواهید)

- پذیرش از دانشگاه یا کالج مورد نظر

- هزینه‌ی صدور روادید

در صورت دریافت پذیرش و یا داشتن تأییدیّه‌ی درخواست، می‌توانید از سفارت آلمان برای درخواست روادید با شماره تلفن ویا آدرس E-Mail زیر وقت ملاقات بگیرید:

تلفن: ۳۹۹۹۱۲۶۰ / termin@tehe.diplo.de

مدرک تحصیلی

مدرک دیپلم دبیرستان برخی از کشورها، از جمله ایران، در آلمان به رسمیت شناخته نمی‌شود. یعنی سطح علمی دانش‌آموزان این کشورها در مقطع دیپلم پائین‌تر از سطح علمی دانش‌آموزان دارای مدرک دیپلم در آلمان است.

به متقاضیانی که بلافاصله پس از دیپلم قصد تحصیل در آلمان را دارند و دارای همه‌ی شرایط لازم برای دریافت پذیرش مراکز آموزش عالی آلمان هستند و تنها مدرک دیپلم آنها پذیرفته نمی‌شود، شانس دیگری داده می‌شود. این متقاضیان می‌توانند با گذراندن دوره‌ی کالج اجازه‌ی ورود به مراکز آموزشی آلمان و تحصیل در رشته‌ی مورد علاقه‌ی خود را به دست آورند. در این دوره‌ی یکساله، سطح علمی دانش‌آموزان متقاضی تحصیل در مراکز آموزش عالی، به سطح دیپلم آلمانی رسانده می‌شود. شرط پذیرفته‌شدن در دوره‌ی کالج، داشتن معلومات کافی در زبان آلمانی است. درس‌های دوره‌ی کالج تنها به زبان آلمانی عرضه می‌شوند. چنانکه داوطلب یکی از مدارک زبان را که در زیر آورده‌شده‌است دارا باشد، می‌تواند تحصیل خود در کالج را آغاز کند:

دیپلم زبان آلمانی

آزمون مرکزی سطح متوسط انستیتو گوته

مدرک قبولی در آزمون "تستِ داف" (TestDaf) از موسسه‌ی تبادلات دانشگاهی (آکادمیک) آلمان(DAAD)

دیپلم زبان آلمانی سطح یک (Stufe I)، طبق مصوبه‌ی کنفرانس وزرای فرهنگی Kultusministerkonferenz

دوره‌ی کالج پس از یک سال با آزمون نهایی، که به آن Feststellungsprüfung می‌گویند، به پایان می‌رسد. این آزمون بر اساس رشته‌ی تحصیلی انتخابی صورت می‌گیرد. کسی که آزمون پایانی دوره‌ی کالج را با موفّقیّت به پایان برساند، می‌تواند بلافاصله درخواست پذیرش دانشجویی را به بخش تبادلات فرهنگی دانشگاه مربوطه ارسال کند.

پذیرش داوطلبان در دوره‌ی کالج به عهده‌ی دانشگاه مربوطه یا نهادهای ایالتی(Landesbehörde) است.

در آلمان هر گونه درخواستی فقط به صورت کتبی انجام می‌پذیرد. داوطلبان برای درخواست پذیرش در دوره‌ی کالج هم، می‌باید درخواست خود را به صورت کتبی ارائه دهند. برای یافتن پاسخ درست به پرسش‌هایی که در این زمینه پیش می‌آیند، می‌توان به بخش روابط بین الملل دانشگاهها مراجعه کرد.

مدارک مهم در آلمان :

داشتن مدارک زیر برای دانشجویی که زندگی دانشجوئی در آلمان را آغاز کرده‌است، ضروری است:

- روادید دانشجویی

- گذرنامه‌ی معتبر

- اصل مدارک تحصیلی و اصل ترجمه‌ی تایید شده‌ی این مدارک به آلمانی

- در صورت امکان شرح کوتاهی درباره‌ی بیماری‌هایی که دانشجو به آن مبتلاست ویا داروهایی که مصرف می‌کند

- دفترچه‌ی مایه‌کوبی (واکسن)، ترجیحاً از نوع بین‌المللی

- چند قطعه عکس‌ رنگی گذرنامه‌ای برای صدور کارت‌های گوناکون

WWW links

  • تاریخ 02.07.2007
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده http://p.dw.com/p/9yXm
  • تاریخ 02.07.2007
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده http://p.dw.com/p/9yXm