Deutsche Welle putem RSS-a | TEME | DW | 26.12.2011
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

TEME

Deutsche Welle putem RSS-a

DW-WORLD.DE Vam svoje sadržaje – vijesti, izvještaje, analize, komentare itd. – nudi i putem RSS-a. Radi se o neposrednom pristupu određenim informacijama na Vašim omiljenim internet stranicama.

Umjesto da svaki put ponovo otvarate Vaše omiljene internet stranice kako biste utvrdili jesu li na njima objavljeni neki novi sadržaji, o najnovijim prilozima možete biti obaviješteni i uz pomoć RSS-a. Potreban Vam je kompjuterski program koji će automatski pristupati svim željenim internet stranicama i prenositi Vam sadržaje koji Vas zanimaju.

DW-WORLD.DE/bosnian putem RSS-a

Sistem RSS-a je vrlo popularan format koji na Vašem računaru automatski obnavlja sadržaje onih stranica za koje ste posebno zainteresirani. Uz pomoć RSS čitača bit ćete obaviješteni o novim naslovima na našim internet stranicama. RSS program Vam nudi i mogućnost da jednim klikom miša pogledate cijeli tekst.

Kako biste o novim DW-WORLD.DE sadržajima ubuduće bili na vrijeme obaviješteni, kopirajte link

http://rss.dw-world.de/rdf/rss-bos-all

u jedan od mogućih RSS čitača koji ste prethodno instalirali na Vašem računaru. Evo nekih RSS programa koje možete skinuti s interneta:

Programi za Windows:

· Feed Demon RSS Reader (trial verzija)

· SharpReader RSS Aggregator (besplatni program)

Programi za Mac OS X:

· NetNewsWire (trial verzija)

· Slashdock (besplatni program)

Program za Linux, Mac OS X, Mac 9 i Windows:

· AmphetaDesk (besplatni program)

RSS web čitači:

· Bloglines.com (besplatno korištenje)

O načinu instalacije i korištenja ovih programa možete se informirati na internet stranicama izlistanih čitača. Deutsche Welle ne garantuje dostupnost RSS dokumenata. Arhiviranje sadržaja sa DW-WORLD.DE stranica nije dozvoljeno.