1. Idi na sadržaj
  2. Idi na glavnu navigaciju
  3. Idi na ostale ponude DW-a

Vožena velika nagrada San Marina

25. april 2005
https://p.dw.com/p/AWr5
Alonso i Šumaher u San Marinu
Alonso i Šumaher u San MarinuFoto: AP

Fantasticna trka. Ovo je najprimerenija definicija onoga sto je juce vidjeno na Imoli, gde je vozena cetvrta trka Formule 1, za veliku nagradu San Marina. Nijemac Mihael Sumaher je jos jednom demonstrirao zasto je najuspesniji vozac svih vremena. Nakon jedne greske u kvalifikacijama, Sumaher je startovao je sa 13 pozicije i prestigao sve - sem jednog: Fernanda Alonsa, ciji je Reno bio sporiji, ali je poslednjih desetak krugova Spanac vozio maestralno. Alonzo je malo usporio trku i drzao je idealnu liniju voznje, tako da Sumaheru nije davao nikakve sanse da ga pretice, iako je ocigledno da je njegov bolid bio brzi.

"S jedne strane ja bi trebalo i sigurno jesam zadovoljan tokom ove trke. S druge strane, ljut sam zbog greske u kvalifikacijama. Ipak, ovo je bila vrlo pozitivna trka za nas, za motivaciju i raposlozenje u cijeloj ekipi", kaze Sumaher.

Treci je u San Marinu bio vozac Bar-Honde, Dzejson Baton. Fernando Alonzo je do sada osvojio tri prva i jedno trece mesto i sakupio 36 bodova. Mihaelu Sumaheru je ovo prvi put da se ove godine popne na pobednicko postolje. Za sada ima samo 10 bodova, ali je za njega i Ferari mnogo vaznija cinjenica da se, posle slabog starta, sa novim bolidom nalaze na odlicnom putu da se vrate na stare staze uspeha. Sledeca prilika ce biti za dve nedelje, i to pred domacim navijacima Alonsa - u Barceloni.